Peste 950 de decese într-o zi, iar în Marea Britanie plajele și parcurile sunt încă aglomerate

În timp ce numărul de decese din cauza coronavirusului continuă să crească , 953  în ultimele 24 de ore singur, în Marea Britanie sunt încă mii de persoane care subestimează pericolul și riscul infecțiilor. Potrivit imaginilor și videoclipurilor publicate de ziarele britanice locale , vineri, sute de persoane au decis să ignore complet blocajul impus în țară ca măsură de restricție împotriva pandemiei îmbulzindu-se pe plajele, înparcuri, adesea și în grupuri. Poliția britanică a făcut sute de intervenții pentru a trimite oamenii acasă.

Într-un videoclip realizat în Sussex și publicat de Metro, se văd zeci de oameni în grupuri pe plaja Brighton,  bicicliști și iubitori de sport în parcurile din marile orașe engleze, inclusiv Londra. Conform reglementărilor locale, poliția poate sancționa pe oricine încalcă regulile cu amenzi de 60 de lire sterline, în timp ce persoanele se duc pe plajă sau fac picnic la iarbă verde  pot primi o amendă de până la 960 de lire sterline, dar penalitățile reale sunt foarte puține.

Etologul Goodall: pandemia a fost cauzată de disprețul nostru față de animale

Până în prezent, coronavirusul a infectat peste 60.000 de oameni din Marea Britanie, a ucis peste 8.000, iar curba epidemiei continuă să crească.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.