Peste 6.500 de muncitori imigranți au murit în Qatar pe șantiere pentru Campionatul Mondial de Fotbal

De când Qatarul a fost desemnat pentru a organiza Cupa Mondială din 2022, peste 6.500 de lucrători imigranți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka și-au pierdut viața , a dezvăluit o analiză efectuată de The Guardian .

Rezultatele, obținute din surse guvernamentale, indică faptul că +n medie de 12 lucrători imigranți din aceste cinci țări din Asia de Sud au murit în fiecare săptămână din acea noapte din decembrie 2010, când străzile din Doha au fost pline de mulțime care au sărbătorit victoria din Qatar.

Datele din India, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka au arătat că au existat 5.927 decese ale lucrătorilor imigranți în perioada 2011-2020. Separat, datele de la Ambasada pakistaneză în Qatar au raportat alte 824 de decese de muncitori pakistanezi, între 2010 și 2020. Numărul total al deceselor este semnificativ mai mare, deoarece aceste cifre nu includ decesele unui număr de țări pe care le trimit un număr mare de muncitori în Qatar, inclusiv Filipine și Kenya. De asemenea, nu sunt incluse decesele care au avut loc în ultimele luni ale anului 2020.

Citește și Ebola în Congo, cetățenii nu cred în ea și resping măsurile de sănătate: „Se teme o epidemie”

În ultimii 10 ani, Qatarul s-a angajat într-un program de construcții fără precedent, în mare parte pregătitor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Pe lângă șapte stadioane noi, zeci de proiecte majore au fost finalizate sau sunt în curs de desfășurare. Aeroport, drumuri , sisteme de transport public, hoteluri și un oraș nou, care va găzdui finala Campionatului Mondial .

Rezultatele – scrie The Guardian – dezvăluie incapacitatea Qatarului de a-și proteja cei 2 milioane de lucrători imigranți sau chiar de a investiga cauzele ratei ridicate a mortalității în rândul muncitorilor, în mare parte tineri. În spatele statisticilor se află nenumărate povești despre familii devastate care au rămas în doliu, fără răspunsuri și cu dificultăți financiare enorme. Cei mai hotărâți se luptă pentru despăgubiri dar majoritatea dintre ei se scufundă în disperare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.