Peste 50 de ani, o treime din populația lumii va trăi într-o căldură insuportabilă. Studiul

În următorii 50 de ani, unele zone de pe Pământ care găzduiesc o treime din populație vor putea ajunge la temperaturi egale cu cele din cele mai calde zone ale Saharei. Dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu scad, acesta este scenariul care ne așteaptă în 2070. Acest lucru a fost dezvăluit de un nou studiu internațional realizat de oameni de știință din China, Statele Unite și Europa.

În loc să se considere schimbările climatice ca pe o problemă fizică sau economică, cercetările au examinat modul în care aceasta va afecta habitatul uman.

Un om de știință chinez a fost ucis în propria locuință: criminalul s-a sinucis

Marea majoritate a umanității timp de aproximativ 6000 de ani a trăit în regiuni în care temperaturile medii anuale erau  cuprinse între 6 ° și 28 ° C. De fapt, majoritatea oamenilor trăiesc astăzi în locuri unde temperatura medie anuală este în medie în jur de 11-15 ° C, în timp ce mai puțini oameni trăiesc în zone unde temperatura medie este în jur de 20-25 ° C. În orice caz, este vorba despre temperaturi optime pentru sănătatea umană și producția de alimente. Cu toate acestea, acest prag se schimbă din cauza încălzirii globale cauzate de oameni.

Cercetarea, publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, a estimat exact impactul pe care creșterea globală a temperaturilor l-ar putea avea asupra vieții umane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.