Peste 340 de milioane de creștini au fost persecutați în lume: 13 uciși în fiecare zi

Există peste 340 de milioane de creștini în lume care experimentează un nivel ridicat de persecuție și discriminare din cauza credinței lor (un creștin din 8). Organizația Open Doors scrie acest lucru în ultimul său raport. „Creștinii uciși din motive legate de credință sunt în creștere cu 60%, Nigeria fiind încă o țară a masacrelor”. În raport se estimează că în ultimul an au fost uciși 4.761 de creștini (în medie 13 în fiecare zi).

Peste 340 de milioane de creștini au fost persecutați în lume: 13 uciși în fiecare zi

Mai mult, pentru agenția misionară creștină „este clar că Covid-19 a agravat vulnerabilitățile minorităților creștine, adăugând discriminări și presiuni suplimentare”. În primele zece țări cu cel mai mare risc pentru creștini sunt: ​​Coreea de Nord, Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria și India.

Citește și Brexit, Olanda: sandvișuri cu șuncă confiscate persoanelor care sosesc din Marea Britanie

În raportul Open Doors, citim că într-un an au fost atacate sau închise 4.488 biserici și clădiri conectate (12 în fiecare zi), creștini arestați fără proces și închiși 4.277 (11 în fiecare zi) și 1.710 creștini răpiți (în medie 4 pe zi).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.opendoors.org/

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.