Peste 270 de membri ai sectiilor de votare au murit in Indonezia din cauza oboselii iar 1800 s-au imbolnavit

Peste 270 de membri ai sectiilor de votare au murit in Indonezia din cauza oboselii iar 1800 s-au imbolnavit

Epilogul alegerilor din Indonezia este înspăimântător, implicarea este dramatică. La 17 aprilie 2019 au avut loc alegeri prezidențiale în cea mai populată țară asiatică din lume cu fostul general Prabowo Subianto și președintele în exercițiu Joko “Jokowi” Widodo. Împiedicând costurile politicii și indicând economiile, Jakarta a decis să mențină autoritățile alegerile regionale și cele guvernamentale în aceeași zi.

 

Arhipelagul indonezian are aproximativ 260 de milioane de persoane, dintre care 190 de milioane au dreptul de a vota, apoi la sondaje 150 de milioane de alegători au fost prezenți pentru aproximativ 800 de mii de locuri și un total de 7 milioane de scrutinizatori, cu peste 600 de milioane de carduri, care urmează să fie revizuite (de mână). Numere impresionante. Situația din unele raioane ale țării spune o parte din  realitate teribilă: peste 30 de ore de muncă  non-stop la temperaturi de aproximativ 30 de grade.

 

Masacrul alegerilor

 

Bilanțul dramatic numără 270 decese din cauza epuizării și peste 1800 sunt bolnavi: sunt datele confirmate oficial de către guvern și de șeful Comisiei Electorale. Majoritatea experților au fost angajați în contracte de muncă temporară, cu un salariu de 31 de euro pe lună și fără niciun examen medical. Votul a avut loc în aer liber și cu condiții dificile. Temperaturile și ritmul muncii au constituit elemente fatale pentru sănătatea multora: familiile victimelor vor primi o indemnizație de 2240 de euro din partea Comisiei electorale indoneziene, o sumă de toată jena în comparație cu valoarea vieții unei persoane dragi.

 

Te-ar putea interesa și Copiii albinosi nu au pace nici in mormant: oasele unui copil furate pentru magie neagra

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.