Pesta porcină africană pune China în genunchi: sute de milioane de porci au fost uciși

Pesta porcină africană continuă să devasteze China . Virusul, care este în 90% din cazurile mortal pentru animalele care îl contractă, a redus fermele de porci prezente în toată țara. Numerele oficiale vorbesc despre peste un milion de exemplare moarte sau ucise de fermieri pentru a evita riscul de infecție, dar alte surse vorbesc despre sute de milioane de porci infectați și, prin urmare, uciși.

”Ucisă de o boală necunoscută”, OMS trimite medicii specialiști în Africa: coșmarul virusului

Situația este tragică din două motive. În primul rând, deoarece China găzduiește aproape 500 de milioane de porci, adică jumătate din totalul porcilor de pe întreaga planetă, un record care conferă fostului Imperiu Mijlociu primul loc în clasamentul producătorilor mondiali de carne de porc. În al doilea rând, este important să subliniem modul în care carnea de porc este foarte folosită în mâncarea chinezească, atât de mult încât ajunge la două treimi din consumul total de carne de către populație.

Din cauza epidemiei de pestă porcină, prețul cărnii de porc a crescut. Doar luna trecută  a crescut cu 46% față de luna precedentă.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.