Peru. Peste 5.000 de femei au dispărut în 2020, una la două ore

Identități furate. 5 mii de femei au dispărut în  Peru în 2020. 5 mii de povești șterse de pe fața pământului cu o rată de 15 pe zi. Una la fiecare 2 ore. Nume și chipuri dispărute de parcă nu ar fi existat niciodată.

Plângerea vine de la biroul Ombudsmanului, apărătorul poporului peruan din Lima. Într-un raport care acoperă primele unsprezece luni ale anului, scrie astăzi ziarul peruan „La Republica”, organismul care se ocupă de drepturile de cetățenie a specificat că, potrivit datelor aflate în posesia poliției, acestea sunt 5.016 femei despre care nu se mai știe nimic. Dintre aceștia, 1.506 sunt adulte și 3.510 sunt fete și adolescente.

Citește și S-au găsit rămășițele a 140 de copii: probabil cel mai mare sacrificiu în masă din istorie

Identități furate care au ajuns  pe o listă în continuă creștere: media este de 15 persoane dispărute pe zi, sau una la fiecare două ore. Disparițiile sunt legate de violența de orice gen în Peru, de la traficul de persoane, la tragedii familiale și absența unui sistem unic care să permită găsirea rapidă a femeilor dispărute. La rândul său, biroul Ombudsmanului însuși a subliniat că există o relație puternică între femeile dispărute și victimele feminicidului.

Într-adevăr, cel mai recent raport demonstrează că peste 25% din femicidele din Peru se referă la femeile dispărute.

Violența care s-a înmulțit în timpul pandemiei de Covid. Femeile, băieții, fetele s-au trezit închiși în casă forțate să trăiască în condiții economice, sociale și fizice dificile. Închise cu cei care folosesc bătăile pentru a reitera un rol dominat fals. În timpul blocării, organizația pentru drepturile omului din Peru a raportat dispariția în principal a adolescentelor care au fugit dintr-o viață de violență, răpite sau victime ale traficaților de ființe umane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.