Peru, acei 227 de copii sacrificați divinității Chimú: unele corpuri mai aveau părul și pielea

Peru. O echipă de arheologi peruani au descoperit un mormânt despre care se crede că este cel mai mare loc de sacrificiu de copii din istoria umană. Cadavrele a 227 de victime, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au fost găsite în apropierea orașului de coastă Huanchaco, la nord de capitala Lima, în Peru. Se crede că copiii au fost sacrificați în urmă cu peste cinci secole.

Descoperirea vine la doar un an după  ce au fost găsiți alți  200 de copii, victime ale sacrificiului uman. Alte resturi au fost găsite în alte două situri peruviene.

SUA, o deținută a fost lăsată să nască singură în închisoare: „O zi de teroare” VIDEO

 

Arheologii din Huanchaco au raportat că unele dintre corpuri mai aveau părul și pielea. Potrivit savanților, copiii au fost uciși în sezonul ploios și îngropați în fața către mare, ceea ce înseamnă că probabil au fost sacrificați pentru a potoli zeii cărora erau devotați poporul chimù.

Poporul Chimú trăiau de-a lungul coastei nordice a Peru și era unul dintre cele mai puternice popoare din regiune. Ei au atins apogeul între 1200 și 1400 înainte de a fi cuceriți de incașii care, la rândul lor, au fost cuceriți de spanioli.

Poporul Chimú se închinau unui zeu lunar numit Shi despre care se credea că era mai puternic decât soarele. Devotii recurgeau adesea la sacrificiul uman și la alte oferte în timpul ritualurilor spirituale. Lucrările de excavare continuă la locul de înmormântare în masă, iar arheologii consideră că ar mai putea fi descoperite mai multe cadavre.

„Oriunde am săpat am găsit un alt copil îngropat cu fața întoarsă spre ocean”, a raportat șeful arheologilor Feren Castillo. Scheletele copiilor prezentau leziuni la nivelul glandelor mamare, produse probabil de un cuțit ceremonial. Coastele dislocate sugerează că oricine făcea sacrificiile ar fi putut încerca să extragă inimile copiilor.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.