Pepe Mujica: “Coronavirusul ne amintește că nu suntem proprietari ai lumii”

“Coronavirusul va încheia globalizarea capitalistă?” Cu întrebarea jurnalistului sud-american Jordi Évole, fostul președinte al Uruguayului Josè ‘Pepe’ Mujica a profitat de ocazie pentru a avea o discuție mai generală cu privire la starea societății noastre pe vremea Covid-19.

„Nu, virusul nu va decreta sfârșitul capitalismului – a răspuns Mujica – Acest lucru va trebui să vină din voința organizată celor care l-au creat. Deci omul trebuie să-l distrugă. Zeul pieței este religia fanatică a timpului nostru, guvernează totul. Nu cred că Coranavirus îl va opri.  Nu știu dacă este o situație reversibilă, dar trebuie să luptăm pentru ca aceasta să devină. Acest virus ne sperie și trebuie să luăm măsuri aproape eroice. În ceea ce privește piața și globalizarea, anumite limite și anumiți parametri ar trebui respectați și nu trebuie depășiți “, a adăugat fostul președinte.

VIDEO / Klaus Iohannis, mesaj către românii din Diaspora: ”Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători”

”Guvernele mondiale au subestimat problema , au crezut că este o problemă chineză și acum a devenit o problemă pentru toată lumea. Datorită acestei spaime mondiale, a putut să apară puțin mai multă generozitate și mai puțin egoism. Dar mă întreb de ce oamenii în vârstă continuă să acumuleze bani fără sens ? Vorbesc despre miliardari, oameni care concentrează bogăția ”, a continuat Mujica.

Mujica este foarte critic împotriva capitalismului, în special pentru multi-miliardari: „Nu înțeleg de ce dracu  o mână de bătrâni  își doresc din ce în ce mai mulți bani. De ce nu încetează să încurce lumea? Dacă apoi la final, de exemplu acum cu Coronavirusul, vor muri ca orice altă persoană “, spune Mujica referindu-se la multinaționale.

Discursul fostului președinte este un apel: „Trebuie să combatem egoismul pe care îl purtăm în noi pentru a depăși Coronavirusul, trebuie să devenim uniți unii de alții”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.