Pentru prima dată, o femeie africană va conduce Organizația Mondială a Comerțului

Ngozi Okonjo-Iweala va fi prima femeie din Africa care va conduce Organizația Mondială a Comerțului (OMC)

Ngozi Okonjo-Iweala , fosta ministră a finanțelor din Nigeria, va fi viitoarea directoare generală al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și va deveni prima femeie și prima africană care va ocupa acest rol în istoria de 25 de ani a instituției. Noua administrație americană a lui Joe Biden a pregătit numirea lui Okonjo-Iweala. Candidatura sa, prezentată după demisia fostului director Roberto Azevedo în august 2020, a fost de fapt împiedicată de Donald Trump, care l-a susținut pe cel al actualului ministru sud-coreean al comerțului, Yoo Myung-hee.

Întrucât directorul general este desemnat prin acordul unanim al celor 164 de state membre ale Organizației Mondiale a Comerțului, poziția lui Trump încetinise procesul de înlocuire a lui Azevedo, iar organizația a rămas fără conducere din 31 august, când fostul director a demisionat.

Citește și Marea Britanie, mass-media: 200 de academicieni acuzați că au ajutat China să construiască arme de distrugere în masă

Acum, numirea economistei nigeriană va avea nevoie de sprijinul tuturor statelor membre. Ngozi Okonjo-Iweala are 66 de ani și s-a născut în Ogwashi Ukwu, un oraș situat la sud de Nigeria. Absolventă a Universității Harvard, a lucrat pentru Banca Mondială timp de douăzeci și cinci de ani. A fost prima femeie din Nigeria care a deținut funcția de ministru al finanțelor, din 2003 până în 2006 și din 2011 până în 2015.

Organizația Mondială a Comerțului are nevoie de un lider, o față nouă, cu o viziune nouă. Cineva cu capacitatea de a efectua reforme și de a colabora cu statele membre pentru a scoate OMC din paralizia parțială în care a căzut ” , a declarat Okonjo-Iweala într-un interviu din august pentru CNN în august.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.