Pentru prima dată în istorie, regele Filip al Belgiei și-a cerut scuze pentru violența colonialismului din Congo

Filip, regele Belgiei, și-a exprimat„ Profundul regret” pentru „actele de violență și cruzime” provocate în Congo în perioada colonială, acte care „încă mai trăiesc în memoria noastră colectivă”.

Regele Filip a scris o scrisoare președintelui Republicii Democrate Congo, Felix Tshisekedi, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la independența țării.  În scrisoarea vorbește despre „episoade dureroase” și despre „perioada colonială” care a provocat „suferință și umilință”.

O vedetă porno a fost arestat sub acuzația de viol

Nu se întâmplase niciodată ca un conducător belgian să fi spus cuvinte similare. Cu toate acestea, în scrisoare, regele nu-l amintește niciodată pe străbunicul său, Leopold al II-lea, care a domnit din 1865 până în 1909 și care a fost unul dintre cei mai nemiloși conducători din istorie. Guvernul său personal al Congoului belgian, Republica Democrată a Congo de azi , se crede că este responsabil pentru moartea a milioane de locuitori din țară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.