Pentru persoanele peste 50 de ani, copiii sunt un adevărat antidot al depresiei

Cuplurile care au copii au mai multe șanse să fie fericiți decât cei care nu au. Dar acest lucru este valabil mai ales odată ce copiii au crescut. De fapt, pentru cei peste 50 de ani copiii sunt un fel de antidot împotriva depresiei. Și pentru a-i încuraja pe cei care acum se luptă cu scutece și capriciile că cele mai bune momente trebuie încă să vină, este un studiu publicat în revista Plos One.

Studiile anterioare au legat faptul de a deveni părinte cu o scădere a fericirii, din cauza timpului liber, a banilor și a puținului somn. Dar noua cercetare a examinat impactul asupra bunăstării individuale pe termen lung. Cercetătorii de la Universitatea Heidelberg din Germania au analizat datele colectate din 16 țări europene,  un număr de aproximativ 55.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani. Rezultatele arată că fiii adoptivi și neadoptivi, sunt corelați cu bunăstarea și lipsa simptomelor depresive, fără mari distincții între diferite țări.

Rusia, cazul extraordinar al nou-născutului care vorbește

“Cu toate acestea, analizele arată că această asociere pozitivă este evidentă după ce copiii au părăsit casa mamei și a tatălui”, au spus cercetătorii. Odată ce copiii cresc stresul asociat cu problemele  zilnice scade, în timp ce încep să se gândească mai mult la ei și la timpul lor liber. Cercetările au confirmat că și căsătoria este corelată pozitiv cu starea de bine. „Partenerii și copiii  sunt adesea baza relațiilor sociale, care pot oferi sprijin vârstnicilor”.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.