Pentru Belarus, coronavirusul este doar „psihoză”, ONG-urile au grijă de oameni

În timp ce lumea încerca să oprească în orice fel răspândirea coronavirusului , există o țară care nu numai  ignoră problema, ci chiar o neagă, refuzând să pună în aplicare măsuri împotriva infecțiilor și a deceselor : vorbim despre Belarus, unde președintele Alexander Lukashenko a marcat noul coronavirus drept o „psihoză” în mijlocul unei pandemii globale . Doar cu cea mai recentă creștere a cazurilor, guvernul local a solicitat ajutorul celor mai fideli aliați, precum Rusia și China, dar și ONG-urilor.

Oficial, țara a raportat un număr de aproximativ 4200 de infecții și doar 40 de decese, dar zeci de plângeri din partea activiștilor locali raportează o situație mult mai dramatică  decât cea oficială în care bolnavii sunt adesea lăsați singuri să moară în case. Fără măsuri de izolare și cu campionatul de fotbal încă activ, riscul este ca țara să se găsească acum complet nepregătită în fața unui val de cazuri. În ciuda faptului că a avut destul timp pentru a se pregăti, Belarusul nu dispune, de echipamente de protecție suficiente și nici de locuri în terapie intensivă.

Oroare într-un azil de bătrâni din New Jersey: 17 cadavre înghesuite într-o cameră

În fața unor astfel de scenarii dramatice, primele care s-au mișcat au fost organizațiile umanitare care au lansat zeci de strângeri de fonduri și s-au angajat să găsească și să livreze echipamente și îmbrăcăminte de protecție medicilor și a altor angajați ale spitalelor. “Scopul nostru este să ne asigurăm că sistemul sanitar nu se prăbușește”, a explicat presei The Guardian, Andrej Stryzhak, activist și co-fondator al grupului # bycovid19 care implică zeci de organizații locale și internaționale.

Situația este deosebit de gravă în Vitebsk, una dintre focarele din țară în care mai mulți medici și asistente au fost infectați de valul a sutelor de pacienți cu probleme pulmonare. De câteva săptămâni regimul a ascuns cazurile marcându-le drept simple pneumonii înainte de a se preda rezultatelor evidente de coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.