Pentru a preveni pericolul unui al treilea val de coronavirus , UE se gândește la o serie de linii directoare pentru Crăciun și Anul Nou

Pentru a preveni pericolul unui al treilea val de coronavirus , UE se gândește la o serie de linii directoare pentru Crăciun și Anul Nou. Fără cină și limită maximă de oaspeți în casă, cu obligația măștilor și fără masă de Revelion. Restricții și pentru ceremoniile religioase, unde cântarea în biserică va fi interzisă.

UE se așteaptă la un al treilea val covid pentru ianuarie 2021 și, din acest motiv, se gândește la implementarea liniilor directoare de Crăciun și de Anul Nou . Este vorba de un set de recomandări denumit Strategie de siguranță , cu orientări neobligatorii, dar foarte recomandate pentru toate statele membre. Miercuri, 2 decembrie, Uniunea Europeană ar putea oficializa totul, permițând astfel tuturor membrilor să se organizeze în timp pentru sărbătorile de Crăciun.

Citește și Ungaria interzice bătrânilor să intre în magazine după ora unsprezece dimineața

Potrivit acestui „regulament” european se va interzice organizarea meselor de Crăciun și Anul Nou , prevăzând reguli stricte pentru adunări sociale în număr mic. Va fi întotdeauna necesar să se asigure distanța iar masca va fi obligatorie .  În Anglia, guvernul se gândește să accepte întrunirile familiilor din 24 la 28 decembrie. Potrivit Bruxelles,  care va publica miercuri Stay Safe Strategy , există și posibilitatea unei stări de asediu începând cu ora 22:00 .

UE se gândește la gestionarea ceremoniilor religioase. Așa cum sa făcut deja în unele țări în timpul pandemiei, opțiunea slujbelor și a activităților liturgice în streaming, prin TV sau radio rămâne cea mai acreditată.

Utilizarea măștii în biserică va fi obligatoriu, dar se vor interzice cântecele și colindele  considerate canale de răspândire a virusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.