Pentru a hrăni populația lumii în 2050, vor fi necesare 3 planete Pământ

Trei planete pentru o singură populație!

Peste 30 de ani,  pentru a satisface nevoile alimentare ale populației globului va fi nevoie  trei planete. Motivul? Noi consumăm prea mult și risipim tot atât de multă mâncare. Nu va mai fi suficientă mâmare pentru toată lumea În decurs de câteva decenii am ajuns să consumăm mult mai mult decât poate produce sistemul agricol din lume și, dacă tendințele actuale nu se vor schimba, până în 2050, alimentele disponibile pe Pământ nu vor fi suficiente pentru a alimenta nici o treime din populația lumii.

Dar vina este în principal al risipei : în fiecare an, 1,3 miliarde de tone de produse alimentare merg la gunoi!

Acest lucru a fost declarat de-al patrulea Forum internațional organizat de Centrul Barilla pentru Food & Nutrition (BCFN), în cazul în care Lester Brown, fondatorul și președintele Institutului Pământului Politica (SUA), a subliniat  că 70% din apa de pe planeta este folosită, nu pentru a bea ci pentru a produce.

La 16 ani s-a sinucis după ce ”prietenii” lui i-au distribuit mesajele sale de dragoste către un alt băiat

„Eu sunt“ opti- pesimist „- a declarat Claude Fischler, director de cercetare CNRS precum și director al Centrului francez Edgar Morin – Mă tem cel mai rău, dar sper cel mai bine. Este un bine răspândirea produselor alimentare, dar, dacă face doar în baza caloriilor, nu este bine. Astăzi, în SUA, potrivit Times News, 70% alimentele se consumă singure,  iar acest lucru este un factor de anxietate, accelerează actul de a mânca, dar  alimentează risipa “.

 

Potrivit studiului prezentat la forum, astfel de fenomene de obezitate și risipa de alimente sunt strâns legate de ritmul alert al vietii moderne, ceea ce duce la consumul de produsele gata, ambalate sau pre-fierte, valoarea nutritiva este mică și de multe ori de proastă calitate .

Cum rezolvăm problema?

Problema este complexă desigur, este nevoie de o educație sănătoasă civică și nutriționistă, capabilă să învețe  copiii originea alimentelor și importanța sa. O redescoperire  a valorilor tradiționale de mult apuse, cum ar fi cina consumată împreună cu familia în jurul unei mese.

Pe scurt, este necesar să ne uitîm un pic înapoi  în timp pentru a redescoperi valoarea produselor alimentare, nu numai ca aliment în sine, ci, ca un produs al muncii umane și al naturii, element de partajare, participare și apartenența la un teritoriu și caracteristicile sale tipice.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.