Pedofilie: cardinalul Pell a fost achitat de Înalta Curte Australiană

Cardinalul australian George Pell, condamnat pentru pedofilie la șase ani, cu un minimum de 3 ani și 8 luni, sentință confirmată în august anul trecut de Curtea de Apel a Statului Victoria, a fost achitat de toate acuzațiile de către Înalta Curte, din Australia. Pell fusese găsit vinovat de abuzuri sexuale împotriva a doi  minori în vârstă de 13 ani prinși în anul 1996 în timp ce beau vin în biserică.

Cardinalul a fost condamnat pe baza a cinci capete de acuzare, făcându-l primul episcop găsit vinovat într-o instanță penală pentru abuz sexual, potrivit BishopAccountability.org, care urmărește cazurile de abuz sexual de către clerul catolic. Sentința, cu mult sub maximum 50 de ani, a fost examinată cu atenție, dar a rezistat primei instanțe de apel.

Pedofilia, condamnarea cardinalului George Pell a fost confirmată în apel

Cu toate acestea, în hotărârea sa din martie, Înalta Curte a constatat că pentru toate cele cinci capete de acuzare, există multe probabilități care nu au fost luate în considerare pe deplin de către juriu. Există „o posibilitate semnificativă”, au scris judecătorii înaltei instanțe, ca „o persoană nevinovată a fost condamnată”. În august 2019, Curtea Supremă a statului australian Victoria a respins primul apel al cardinalului Pell pentru un verdict de vinovăție anunțat de Tribunalul Județean Victoria în februarie 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.