Pedofilia, preot condamnat în Polonia. Judecătorul: „Abuzuri similare cu torturile reale”

Sentință istorică în Polonia , unde un preot a fost condamnat pentru pedofilie, acte pe care le-a comis între 1982 și 1987. Decizia are o importanță deosebită, deoarece nu are precedent în țară. Curtea de Apel din Gdańsk , relatează presa locală, a reușit să condamne bărbatul să depășească obstacolul prescripției.  Preotul este încă în slujbă, într-o altă parohie, în ciuda faptului că judecătorii au asemănat abuzurile suferite de victimă cu „tortura”.

Preotul a fost condamnat, împreună cu fosta sa parohie și eparhia sa, să plătească 400 de mii de zloti (aproximativ 92 de mii de euro )  despăgubire pentru Marek Mielewczyk , acum în vârstă de 50 de ani cu copil, ți care  a fost violat de preot. Victima este una dintre numeroasele care victime au găsit curajul să povestească traumele trecutului lor în Tell No One , un documentar despre răspândirea pedofiliei preoților în Polonia care a zguduit întreaga țară (de puternică tradiție catolică) în ultimele luni.

”Să nu spui nimănui ” documentarul șocant despre preoții pedofili care a șocat Polonia / VIDEO

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.