Pedofilia cutremură din nou biserica, maxi scandal în Missouri: 163 de preoți acuzați

Încă un maxi scandal în SUA pentru pedofilie și hărțuire de din partea preoților. Procurorul general din Missouri, Eric Schmitt, a anunțat că va transmite documentele procurorilor locali competenți pentru urmărirea a zeci de preoți și religioși din patru patriarhii acuzați de abuz sexual sau conduită necorespunzătoare față de minori. Au fost identificați 163 de religioși, dintre care aproximativ 80 au murit, în timp ce alți 16 au fost deja aduși în atenția procurorilor locali.

Pretinsele victime ar fi sute. Raportul substanțial prezentat presei americane, de peste trei sute de pagini, urmărește evenimentele și acuzațiile din ultimii șaptezeci de ani.

Cei 163 ecleziastici aflați sub acuzare, dintre care mulți au murit, considerând că ancheta a început în 1945, au fost acuzați de abuzuri asupra minorilor și, în unele cazuri, au fost acuzați de mai multe ori și de mai multe persoane.

A ucis bărbatul care a încercat să o violeze: la 15 ani o tânără este acuzată de omor

„Nu există nicio îndoială – a spus procurorul general din Missouri – că a fost o acoperire îndelungată și de durată pentru a ascunde abuzurile. Atenția Bisericii s-a concentrat mai mult pe protejarea preoților decât pe protejarea victimelor “, a spus Schmitt, adăugând:” De zeci de ani nici o regiune a statului Missouri nu a fost cruțată de această ciumă. Presupusele victime ale abuzului făceau parte din familii foarte apropiate  parohiilor, băieți implicați și în slujbele Bisericii, precum cea a băieților de la altar.

„Multe dintre declarațiile ale victimelor au demonstrat că la vremea aceea aratau marea stimă pe care comunitățile o aveau pentru preoții și episcopii cărore le-au acordat o atenție deosebită.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.