Pedofilia, condamnarea cardinalului George Pell a fost confirmată în apel

Curtea Supremă din Victoria în Australia, a respins apelul prezentat de avocații cardinalului George Pell împotriva sentinței pronunțate în decembrie, care l-a condamnat pentru abuzuri sexuale asupra copiilor. Dintre cei trei judecători care au analizat apelul, au decis:  cardinalul australian va continua să-și execute pedeapsa de șase ani de închisoare.

“Majoritatea a respins apelul cardinalului George Pell împotriva condamnării sale pentru săvârșirea infracțiunilor sexuale”, a spus judecătoarea Anne Ferguson. “El va continua să-și execute pedeapsa de șase ani”, a adăugat ea. Fostul trezorier al Vaticanului a fost condamnat în decembrie  abuzuri  sexuale asupra a două coriste în vârstă de 13 ani din Catedrala Sf. Patrick din Melbourne, la mijlocul anilor ’90.

Alertă SUA: „În unele zone, Isis este mai puternic decât acum trei ani”

La sfârșitul lunii iunie 2017, după doi ani de anchetă în Australia, cardinalul a fost acuzat în mod oficial de violență sexuală în două cazuri separate. Într-o declarație lansată la acea vreme, amintește de „Vatican News”, cardinalul Pell s-a declarat „nevinovat de aceste acuzații”, numindu-le „false”: „Ideea de abuz sexual este aberantă pentru mine”.

“Cardinalul Pell este în mod evident dezamăgit de decizia de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al său într-o declarație după apelul depus de avocații cardinalului împotriva hotărârii din decembrie care l-a condamnat la șase ani de închisoare pentru abuz sexual împotriva minorilor . “Cardinalul Pell continuă să se declare nevinovat”, afirmă nota și mulțumește “numeroșilor săi susținători”.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.