Pedofilia, abuzurile asupra copiilor de Biserica Catolică Spaniolă: „În Spania, nimeni nu face nimic”

Descoperirea recentă a cazurilor de pedofilie din ordinul iezuit din Spania scoate la iveală alte cazuri de pedofilie care au fost acoperite de ani de zile.

81 de copii abuzați de către 96 de iezuiți din 1927 până în 2020, după ce iezuiții au recunoscut cazuri de pedofilie. În total 126 de preoți și peste 500 de victime, potrivit numerelor lansate de EL PAÍS

După ce Compania lui Isus, cunoscută în mod obișnuit sub numele de iezuiți, a recunoscut cele 81 de victime din 1927 și a anunțat recompensările victimelor, alte congregații religioase au început să urmeze exemplul. EL PAÍS a vorbit cu 10 dintre principalele ordine catolice din Spania, dintre care șapte au spus că au efectuat sau sunt în curs de investigare a cazurilor de abuz din trecut și sunt la fel de dispuși să despăgubească victimele.

Cu toate acestea, aceste investigații nu sunt investigații interne aprofundate, ci mai degrabă o revizuire a arhivelor existente. Mai mult, este important să subliniem că rezultatele nu au fost făcute publice și sunt încă departe de a reflecta amploarea abuzului de către Biserica Catolică, în comparație cu progresele realizate în alte țări, cum ar fi Germania, unde s-a constatat că 3.677 de minori au fost abuzați de membrii Bisericii.

Citește și Lolla, tânăra cu ochi albaștri și mulatră care a trăit acum 5.700 de ani: descoperit ADN-ul într-o „gumă de mestecat”

Dintre cele 10 ordine, doar trei: frații De La Sale, frații De La Salle și Ordinul Sf. Augustin – continuă să refuze să investigheze acuzațiile de abuz. Restul de șapte au confirmat 61 de cazuri de preoți pedofili, dintre care 42 necunoscuți până acum. Dacă acest număr se adaugă la rezultatele anchetei iezuiților – 65 de cazuri, dintre care 54 erau necunoscute până acum, conform estimărilor EL PAÍS – ordinele catolice au admis 126 de cazuri de preoți pedofili. Din această cifră, 96 au fost ascunse până acum.

Aceste cifre ridică numărul victimelor Bisericii Catolice Spaniole la peste 500, conform unui bilanț al EL PAÍS, bazat pe condamnări penale, rapoarte mass-media și investigații ale ziarului însuși.

Sursa EL PAÍS

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.