Pe frontul razboiului uitat din Yemen, unde un copil moare la fiecare 12 minute

Pe frontul razboiului uitat din Yemen, unde un copil moare la fiecare 12 minute

Directorul regional al UNICEF, Geert Cappelaere, a descris Yemenul ca un “iad viu” pentru copii.

Întinzându-se pe podeaua căsuței sale improvizate, într-o tabără de refugiați, Adbul Nasser cu handicap  povestește printre lacrimi că el și familia lui au doar două posibilități: să-și părăsească casa sau să moară de foame.

Faza, o femeie de 83 de ani  și cei 25 de nepoți ai ei, sunt victimele inocente ale războiului civil din Yemen, care a provocat ceea ce agențiile de ajutorar  numesc “cea mai gravă criză umanitară din lume”.

Aici un copil moare de foame la fiecare 12 minute,  într-o foamete devastatoare ca cea etiopiană din 1984 care a declanșat concertul Live Aid.

Consumul excesiv de antibiotice crește riscul de cancer de colon

Alimentele, cum ar fi laptele și pâinea, sunt acum descrise un “lux”

Dar, pe măsură ce milioane de oameni sunt tot  mai flămânzi din cauza creșterii prețurilor la alimente și al blocajelor militare, acest lucru a devenit războiul uitat, care rar se vede pe televizoarele noastre.

Potrivit ONU, din cele 233.000 de decese estimate în Yemen, 102.000 sunt legate de război și 131.000 de malnutriție, holeră și alte boli. Într-o altă statistică șocantă, aceasta a spus că de la începututl războniului, 140 000 de copii vor fi fost uciși

Dar pentru a înrăutăți  situația în Yemen, al-Qaeda crește în putere: Doar vinerea trecută au ucis șase persoane într-un  bombardament .

Potrivit Mirror, un raport parlamentar a spus că vânzările de arme britanice către Arabia Saudită cauzează “victime civile semnificative” și “sunt probabil ilegale”.

Comitetul pentru Relații Internaționale al Camerei Lorzilor a avertizat că Theresa May trebuie să rețină vânzările de arme “ca o problemă urgentă”.

Yemenul este una dintre cele mai sărace țări din lume – mult sub țările ca Somalia, Afganistan, Etiopia și Sudan. Dar este aproape ca Arabia Saudită bogată în petrol și nu departe de orașele preferate de vacanță britanice Dubai și Abu Dhabi.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.