Pe asta nu am stiut-o! Statul in picioare ajuta la slabit

 Știați că statul în picioare ajută la slăbit ? 

Angajații care lucrează la birou petrec în medie unsprezece ore de stat pe scaun zilnic. Dacă ei ar lucra în picioare, acest lucru ar fi benefic nu doar pentru spate, ci și pentru talie.

Condiția prealabilă este o voință de fier.

Statul la birou în picioare în loc să stăm pe scaun ne poate ajuta să pierdem în greutate, dar numai dacă facem acest lucru cu o perseverență aproape prusacă. Motivul este faptul că atunci când stăm în picioare corpul arde cu 0,15 calorii mai mult pe minut, au estimat cardiologii americani, informație prezentată în European Journal of Preventive Cardiology. O persoană cu o greutate de 65 de kilograme va slăbi în patru ani zece kilograme, dacă el alege să stea în picioare șase ore pe zi în loc să stea pe scaun.

Alertă în Europa: conserve de ton contaminat cu Botox produs în Spania

Cui nu-i ajunge acest lucru, poate spori efectul prin mișcări suplimentare ale mușchilor în timp ce stă în picioare, scriu cardiologii. Dar numai dacă aceste mișcări nu conduc la frigider, pentru că cercetătorii spun că pentru șase ore de stat în picioare corpul nu are nevoie de un aport suplimentar de alimente.

Statul în picioare nu doar că arde mai multe calorii, dar activitatea suplimentară a mușchilor este asociată și cu rate mai reduse ale atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și diabetului, declară autorul principal, Francisco Lopez-Jimenez de la Clinica Mayo din Rochester. Beneficiile statului în picioare, ar putea astfel merge dincolo de pierderea în greutate. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au evaluat 46 de studii cu un total de 1200 de participanți.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.