Paul Rusesabagina, omul care a inspirat filmul „Hotel Rwanda”, a fost arestat pentru terorism

Paul Rusesabagina, omul care a salvat o mie de oameni în timpul genocidului tutsi din Rwanda ascunzându-i în hotelul în care se îndrepta spre Kigali, capitala țării, a fost arestat sub acuzația de terorism de către guvernul autoritar al lui Paul Kagame . Povestea lui Rusesabagina a devenit faimoasă în întreaga lume în filmul din 2004 Hotel Rwanda, în care protagonistul este interpretat de actorul american Don Cheadle. Rusesabagina plecase din țară în 1996 și locuiește cu familia ei în Belgia de atunci.

Pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare, dar autoritățile belgiene au negat consimțirea extrădării sale și au făcut cunoscut faptul că Rusesabagina nu a fost arestat în Belgia. Rusesabagina se află în prezent în închisoarea din Kigali, dar nu este clar unde se afla în momentul arestării sale.

Oroare în SUA, 39 de copii eliberați în Georgia: „sclavi în scopuri sexuale”

În ultimii ani, Rusesabagina îl criticase în repetate rânduri pe actualul președinte al Ruandei, Paul Kagame, acuzându-l că a comis un alt genocid, de data aceasta de către populația tutsi împotriva celui al grupului etnic hutu. Într-un interviu acordat CNN , fiul lui Rusesabagina a acuzat în mod explicit guvernul Kagame de arestarea tatălui său din motive politice.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.