Patru ouă antice de 1700 de ani găsite perfect conservate. Dar arheologii au spart trei

O descoperire a epocală, dar distrută din greșeală : un grup de arheologi britanici au reușit să găsească patru ouă din epoca romană conservate timp de 1700 de ani în rămășițele unei vechi fântâne   , dar,  au spart trei emanând un miros îngrozitor.

S-a întâmplat lângă Aylesbury , în regiunea engleză Buckinghamshire: arheologii, în timpul săpăturilor, reușiseră să găsească primele ouă ale epocii Romane descoperite vreodată în toată Marea Britanie. Erau ouă de pui.

Citește și O mamă și-a ucis fiica cu dizabilități cu mai multe lovituri de ciocan: ” Nu mai voia să o vadă cum suferă”

Până la urmă,  din descoperirea senzațională de patru ouă antice a rămas doar unul deși directorul săpăturilor, Stuart Foreman, nu o face o dramă. “Cu toate acestea, această descoperire este un fapt absolut unic: într-un mediu uscat, acele ouă nu ar fi durat niciodată atât de mult” – explică bărbatul, raportat de către Independent – “Evident, după tot acest timp, aceste ouă par a fi extrem de fragile dar suntem  mulțumiți că am recuperat unul perfect intact ».

Niciun ou roman în perfectă stare nu fusese descoperit în Marea Britanie. Este  un fapt decisiv neobișnuit: în general, în săpături se găsesc resturi de oase de pasăre și coji de ouă sparte, unicul  s exemplar de ou întreg a fost găsit la Roma în 2010.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.