Patru lei sacrificați brutal de braconieri pentru poțiuni de vrăjitorie într-una dintre cele mai mari rezervații din lume

Este vorba despre doi lei masculi , Jarvis și Tau, și două leoaice Bashi și Tawani, care au fost otrăvite joia trecută. Cei patru lei au murit după o agonie cumplită , după ce au mâncat carne otrăvită. După moarte, au fost dezmembrați într-un mod macabru cu o machetă, pentru a le vinde părțile din corp pentru poțiuni de vrăjitorie

Când Bradden Stevens, șeful rezervației, a fost chemat să examineze trupurile sfărâmate a leilor pe care a încercat timp de 10 ani să-i protejeze, a fost șocat.

Nu este prima dată când leii rezervației au fost vizați de braconieri: alte două femele au fost otrăvite și ucise în 2017, deși în acest caz braconierii au fost deranjați înainte de a putea mutila cadavrele. După acel atac, restul grupului a fost mutat într-o zonă mai sigură de 250 de hectare în centrul rezervației de vânat. Mutarea animalelor nu a fost suficientă pentru a împiedica braconierii să elimine întregul gup de lei săptămâna trecută.

O studentă în vârstă de 20 de ani a murit după ce a luat pastile de slăbit pe bază de oțet de mere

Probabil că vânătorii cunoșteau bine rezervația  altfel nu ar fi putut să ucide animalele. Braconierii le-au aruncat bucăți de carne otrăvită leilor , apoi au fost asistat la moartea celor patru animale care au murit într-o suferință de nedescris timp de 15 minute . În cele din urmă, au ajuns la trupurile lipsite de viață ale animalelor și cu o machete le-au desprins picioarele și fălcile .

https://www.facebook.com/groups/rietvleinaturereserve/permalink/2711391722238285/

În Africa de Sud, din păcate , leii continuă să moară de mâinile braconierilor care vând părți ale corpului  : ghearele, capetele și dinții sunt cumpărate la un preț ridicat de vindecători care le folosesc pentru a pregăti poțiuni magice împotriva negativității și pentru a face medicamente împotriva bolilor sau vrăjitoriilor. Numai în 201, 22 de lei au fost uciși în interiorul rezervațiilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.