Parlamentul polonez a adoptat o lege care va pedepsi judecătorii care critică guvernul

Parlamentul polonez a adoptat o lege care va pedepsi judecătorii care critică guvernul. Este considerată încă o încercare de a controla sistemul judiciar de către partidul de guvernământ de extremă dreapta

Camera inferioară a parlamentului polonez a adoptat joi o lege care va permite guvernului să-i pedepsească pe judecătorii care critică reformele judiciare și numirile în funcții publice și care interzice judecătorilor să desfășoare orice activitate publică care poate fi considerată politică. Pedepsele variază de la amenzi simple la concediere.

Partidul de extremă dreaptă din guvernul țării de ceva vreme, a fost puternic criticată de Uniunea Europeană, Națiunile Unite și de opoziție, din cauza posibilelor consecințe pe care le va putea avea asupra independenței puterii judecătorești a țării. Președintele Curții Supreme a Poloniei, Malgorzata Gersdorf, a numit-o „o lege cu botniță”. Legea a fost respinsă de Senat săptămâna trecută, unde opoziția are majoritate, însă camera inferioară a parlamentului polonez, controlată de lege și justiție, și-a dat aprobarea finală joi, așa cum era de așteptat.

Citește și Și-a lăsat fiul de 16 luni cu vecina de casă: l-a violat și ucis cu o violență de nedescris

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie semnată de președintele Andrzej Duda, de asemenea un exponent al Dreptului și Justiției.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.