Paris, veste galbene în piață în ciuda coronavirusului: 52 de arestări

Vestele galbene revin în piața și sfidează coronavirusul: se întâmplă în Franța , unde câteva sute de manifestanți au demonstrat în această după-amiază la Paris pentru a 70-a sâmbătă de protest, în ciuda interdicției guvernului francez de evita adunările de peste 100 de persoane deoarece în Franța se numără în prezent 3.600 de infectați și 79 de morți.

Forțele de ordine s-au ciocnit cu protestatarii și au răspuns gaze lacrimogene: 17 persoane au fost deja făcute la sfârșitul dimineții și alte ciocniri au avut loc în apropiere de Montparnasse. Ieri, unii lideri precum Jerome Rodrigues și Maxime Nicolle au cerut „responsabilitate ” în fața urgenței sanitare îndemnându-i să renunțe la demonstrații.

Citește și Coronavirus, Franța închide baruri și restaurante: „Dar vom merge la vot”

Guvernul a decis să nu interzică demonstrațiile, ci doar să le „amâne”. În urmă cu doar două zile, joi, președintele Macron a anunțat închiderea școlilor și a îndemnat oamenii să evite contactele strânse cu alte persoane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.