Paris și Berlin: masca de pânză nu protejează împotriva variantelor de Covid

Măști de pânză nu garantează o protecție împotriva variantelor de Covid cunoscute în prezent. Autoritățile sanitare din Franța și Germania sunt convinse de acest lucru și au sfătuit populația să poarte doar măști chirurgicale. Variantele cunoscute până acum, de fapt, cele identificate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia care sunt mult mai contagioase, decât virusul original.

Franța dublează distanța: de la unu la doi metri – La avizul expertului, prezentat miniștrilor a sugerat Franței să dubleze măsura de distanțare socială, de la unu la doi metri. Haut Conseil de Santé public (Consiliul Superior pentru Sănătate Publică) a declarat că multe măști de stofă, deseori preferate pentru că sunt lavabile și reutilizabile, nu garantează protecția împotriva noilor variante.

Citește și Șapte asistenți medicali din Germania au fost concediați deoarece au refuzat vaccinul

Germania: stop măștilor de pânză – Germania, anunțând o prelungire a blocării până pe 14 februarie interzicând utilizarea măștilor de pânză. S-a ajuns la un acord în acest sens în timpul unei întâlniri virtuale între cancelarul german Angela Merkel și guvernanții celor 16 Laender germani adunați pentru a discuta despre înăsprirea măsurilor anti-Covid.

Acestea includ utilizarea obligatorie a unei măști de protecție medicală (chirurgicale sau de tip KN95 sau FFP2) la transportul public, în magazine și supermarketuri. O măsură care a urmat exemplul Bavariei, Land care a impus utilizarea FFP2 din această săptămână. Alte măști, inclusiv cele din material textil, nu vor mai fi permise în viitor în autobuze, metrouri sau în magazine tocmai pentru a contracara cele mai contagioase variante ale Covid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.