Părinții unui copil de 6 ani sunt disperați: ” Vă rugăm, nu opriți aparatele ”. Dar medicii se opun

Părinții unui copil de 6 ani sunt disperați: ” Vă rugăm, nu opriți aparatele ”. Dar medicii se opun

Este o cursă împotriva timpului cea a părinților unui copil care ar putea muri în câteva ore. Medicii au hotărât să oprească aparatele care îl mențin în viață

Un copil de numai 6 ani ar putea fi curând deconectat de la aparatele care-l mențin în viață dar părinții  se opun ferm. Povestea vine din Belgia, unde micuțul Maciej, internat la Sint-Jan la Bruges, ar putea muri în curând din cauza deciziei medicilor. După părerea lor, nu mai este nimic de făcut, deoarece copilul nu mai este capabil să respire singur.   Dar, potrivit Steadfst Onlus, care a făcut public povestea lui Maciej, care are leziuni cerebrale severe, s-au opus făcând un apel pentru ca respiratorul să nu fie oprit.

Atunci când copiii negri erau folosiți ca momeală pentru vânarea crocodililor în Florida

 

Totul a început în 2013, când copilul a făcut febră mare. Situația s-a înrăutățit  și copilul a fost  internat în spital, până când medicii au decis să oprească aparatele. Incredibil, însă, situația se îmbunătățește pe măsură ce organele încep să funcționeze din nou, permițându-i lui Maciej să respire singur și părinții îl duc acasă.

Medicii i-au diagnosticat o cardiomiopatie, o formă de insuficiență cardiacă foarte gravă. La începutul lunii noiembrie, situația se agravează din nou, iar când părinții ajung în camera de urgență, medicul, același care le spusese cu șase ani înainte că situația era ireversibilă, le spune din nou același lucru. Cuplul a spus că inițial medicul a refuzat să-l ducă pe copil la terapie intensivă , schimbându-și părerea doar atunci când i s-a cerut să facă cererea în scris.

Între timp, după mai multe teste  medicii au anunțat că pe 21 noiembrie vor opri aparatele care-l țin în viață .   Steadfast Onlus condamnă decizia medicilor pentru încălcarea drepturilor omului, amintind că spitalul „nu ține cont de drepturi” și „în ciuda faptului că părinții se opun aceste decizie de suspendarea a aparatelor de respirație a copilului”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.