Papa Francisc: „Vaccinarea este o datorie etică. Negarea este o sinucidere “

Papa Francisc se va vaccina  împotriva lui Covid-19: a anunțat-o el însuși în timpul unui interviu pe  postul de televiziune italian Tg5.  „Cred că din punct de vedere etic toată lumea trebuie să se vaccineze, este o opțiune etică, pentru că nu te joci doar sănătatea ta, cu viața ta, dar joci și viața altora” . Bergoglio a adăugat: “Este o negare a vaccinului sinucigaș pe care nu mi-l pot explica, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm . Săptămâna viitoare vom începe să o facem aici la Vatican iar eu m-am programat deja”.

Sfântul Părinte a povestit  o perioadă  din copilărie pentru a explica de ce trebuie să ne vaccinăm: „ Când eram copil , îmi amintesc că a existat criza poliomielitei și că mulți copii au rămas paralizați din cauza acestei boli  și a existat disperarea de a lua vaccinul. Când a ieșit vaccinul, l-au dat cu zahăr și erau atât de multe mame disperate … Apoi am crescut în umbra vaccinurilor, pentru rujeolă,  și pentru alte vaccinuri care ne-au dat în copilărie … Nu știu de ce cineva ar spune: ‘Nu, vaccinul este periculos’, dar dacă medicii ți-l prezintă ca ceva care poate fi bine, care nu are pericole speciale, de ce să nu-l faci? “.

Citește și : Elon Musk: „Vând totul pentru a crea un oraș pe Marte. Vorbesc serios”

Este pentru prima dată când Papa Francisc se expune direct pe o temă la fel de sinceră ca aceea a vaccinării: în Vatican primele doze au sosit în ultimele zile și vor fi administrate începând de săptămâna viitoare cu criterii similare celor din Italia, adică acordând prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății și persoanelor cele mai vulnerabile. Bergoglio, care are 84 de ani, a explicat că a fost pus pe listă și că își va aștepta cu răbdare rândul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.