Papa Francisc: „Nu vă rugați ca papagalii, puneți-vă inima”

Nu vă rugați ca papagalii, în rugăciune este nevoie de inimă ”, aceasta este, fără îndoială, cea mai clară frază rostită de Papa Francisc în cadrul ultimei Audiențe Generale din Biblioteca Palatului Apostolic din Vatican desfășurată pe 27 ianuarie. „Mă enervează puțin când îi aud pe creștini recitând versete din Biblie ca niște papagali”, a spus Bergoglio, care a adăugat apoi: „ Recitând din memorie nu l-ai întâlnit pe Domnul cu acest verset .

Nu este o problemă a memoriei, ci a memoriei inimii , cea care vă deschide la întâlnirea cu Domnul și acel verset care vă aduce cuvântul la întâlnirea cu Domnul ”.

Citește și „Vaccinul este o porcărie făcută din avorturi”: cuvintele șocante a unui preot paroh no-vax

Sfântul Părinte nu este un om care iubește jumătățile de măsură și a demonstrat în repetate rânduri acest lucru în timpul papalității sale.

Adesea, când se detașează de discursurile scrise mesajele lui pot avea și un impact mediatic asupra credincioșilor.

În acest caz, discursul său se referă la rugăciune , folosindu-ți inima pentru a fi primite rugăciunile, evitând repetarea lor la nesfârșit, fără substanță.

„ Prin urmare, noi citim Scripturile pentru ca ei să ne citească ” , spune Papa Francisc, care apoi adaugă: „Prin rugăciune, Cuvântul lui Dumnezeu vine să locuiască în noi și trăim în el. Cuvântul inspiră scopuri bune și susține acțiunea; ne dă putere și seninătate și chiar și atunci când suntem în în criză ne dă pace. Cuvântul lui Dumnezeu devine trup, îmi permit să folosesc acest cuvânt, devine trup în cei care îl primesc în rugăciune “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.