Papa Francisc: „În favoarea uniunilor civile pentru cuplurile homosexuale”

Papa Francisc a spus că este în favoarea uniunilor civile pentru cuplurile de același sex . Frazele pontifului sunt cuprinse într-un documentar – intitulat „Francesco” – prezentat pentru prima dată miercuri la Festivalul de Film de la Roma, scrie presa italiană  Corriere della Sera

„Homosexualii”, explică Papa în documentar, „au dreptul de a fi într-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie . Nimeni nu trebuie exclus ”.

„Ceea ce trebuie să creăm”, continuă pontiful, „ este o lege a uniunilor civile . În acest fel, homosexualii s-ar bucura de acoperire legală. Am apărat „reguli de acest fel”.

Citește și O femeie de 30 de ani a murit de Covid cu puțin timp înainte de decolarea avionului

Cuvintele Papei ajung în mijlocul filmului, care explorează temele cele mai dragi lui, inclusiv mediul, sărăcia, migrația, inegalitatea rasială și a veniturilor și persoanele cele mai afectate de discriminare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.