Papa Francisc a tinut slujba de Florii în biserica Sfântul Petru singur, fără enoriaşi

Pentru prima oară în istoria Vaticanului, Papa a ținut slujba de Florii în biserica Sfântul Petru, fără enoriași.

Suveranul Pontif s-a rugat,împreună cu milioanele de credincioși din lumea largă care au urmărit slujba online sau la televizor. Papa Francisc le-a amintit că tehnologia nu i-a îndepărtat și le-a cerut tuturor ca gândul și rugăciunea să se îndrepte zilele acestea spre familiile greu încercate, spre bolnavi și spre cei răpuși de pandemie.

Italia: Un băiețel român de 3 ani a murit azi dimineață după ce a căzut de la fereastră chiar sub ochii părinților

Ca niciodată, ceremonia a avut loc în Altarul catedrei din Bazilica.

Într-o atmosferă atât de specială și neobișnuită, Papa Francisc s-a adresat tinerilor din omilia sa , având în vedere că astăzi este și Ziua Mondială a Tineretului. „Uitați-vă la eroii adevărați care ies la lumină în aceste zile – a spus Bergoglio –  nu sunt cei care au banii și faima, ci cei care nu se tem să-și dea viața pentru alții”. Referința este clară,  este pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, forțele de ordine, angajații din supermarketuri și alte întreprinderi deschise și care își riscă viața în timpul acestei urgențe de Coronavirus.

Ipoteza ”imunizării în turmă” revine în Marea Britanie: „Persoane infectate cu coronavirus în mod controlat”

Gestul lor, a explicat Papa Francisc, este un exemplu de „dragoste fără doar și poate ”. Ca acela al lui Dumnezeu pentru om și pentru singurul său Fiu care murind pe cruce l-a întrebat:  „De ce m-ai abandonat?”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.