Papa: „Chiar și în ziua de azi sunt prea mulți sclavi, locuri de muncă nedrepte și prost plătite”

Astăzi, de 1 Mai, Papa Francisc  și-a îndreptat gândurile către lumea întreagă, în special către muncitori. „Astăzi este ziua muncitorilor. Să ne rugăm pentru toți lucrătorii, astfel încât nimănui să nu-i lipsească un loc de muncă și toți să fie plătiți corect, să se poată bucura de demnitatea muncii și de frumusețea odihnei”.

Victorie ! Sudan, oprește mutilarea genitală a femeilor: tradiția tribală devine o crimă

„Demnitatea muncii este călcată în picioare” chiar și astăzi. A spus Papa Francisc în timpul slujbei de dimineață.  „Chiar și în ziua de azi există încă  mulți sclavi, persoane care sunt obligate  să muncească pentru a supraviețui și nimic mai mult”. Există „locuri de muncă forțate, nedrepte și slab plătite” și sunt „prea multe în lume”. Pontiful a subliniat că:  „Cu fiecare nedreptate făcută unei persoane care lucrează,  demnitatea întregii umanități este călcată în picioare”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.