Panică în Noua Zeelendă: vulcanul Whakaari a erupt provocând cel puțin un mort / VIDEO

Erupția bruscă a avut loc în timp ce un grup de o sută de turiști vizitau craterul Whakaari / Insula Albă. Victima a fost imposibil de salvat: potrivit autorităților, era prea periculos să se apropie de insulă

Cel puțin o persoană a murit, dar autoritățile se tem că bilanțul poate fi mult mai mare, în urma erupția vulcanului Whakaari / White Island, o insulă turistică populată din Noua Zeelandă. Potrivit autorităților, la momentul erupției, aproximativ o sută de persoane se aflau în vizită în apropierea craterului.

Citește și Panică pe străzile Italiei: mai multe cutremure, cel mai puternic la 4,5 grade

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a confirmat că în incident sunt implicați mai mulți turiști străini: „Știm că au existat mulți turiști atât pe insulă, cât și în apropiere – a explicat el – unii sunt neozeelandezii, dar mulți alții sunt străini”. Răniții au fost transportați pe plajă și tratați la fața locului, așteptând salvatorii să se apropie și să-i transfere pe continent.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.