Panică în Mongolia, alte două cazuri de ciumă bubonică : „Au mâncat carne de marmotă”

Team- în Mongolia pentru două noi cazuri de ciumă. Este vorba despre doi frați cu vârste cuprinse între 27 și 16 ani, care ar fi contractat așa-numita „moarte neagră” după ce au mâncat carne de marmotă. Cel mai în mare dintre ei se află în grave condiții. Regiunea afectată de infecții  Khovd, în vestul Mongoliei, la granița cu Rusia a fost pusă în carantină de autorități, relatează The Moscow Times  , care raportează unele surse din presa locală.

Suspect de ciumă bubonică la graniță cu Rusia! O întreagă regiune a fost pusă în carantină

Centrul Național al Mongoliei pentru Boala Zoonotică (NCZD) ​​a constatat că consumul cărnii de marmotă a provocat „ciuma bubonică”. Testele au început imediat și toate persoanele care au intrat în contact cu cei doi infectați.  În momentul de față au fost efectuate 146 de teste și au fost identificate 504 de persoane care au avut un al doilea contact cu cei doi frații.  Cazurile de „ciumă bubonică” au fost deja diagnosticate anul trecut în mai 2019, când doi tineri au mâncat rinichii unei marmote și au murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.