Pământul strigă după ajutor: în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade

Niciodată nu s-a înregistrat o temperatură atât de ridicată pe continentul Antarctic. În ultimele zile, de fapt, acesta a atins 20,7 grade centigrade . Această cifră nu uimește doar pentru unicitatea sa într-un loc substanțial rece, ci și pentru că temperatura ridicată a depășit recordul săptânii anterioare de 18,3 .

Prin urmare, această știre nu poate fi considerată unică din cauza unei pure întâmplări ci ca un indice al unei tendințe foarte periculoase care pare să se impună din ce în ce mai mult pe planeta noastră și asupra vieții în sine.

Săracul nostru Pământ ne-a trimis mai multe alarme vizibile (pentru cei care doresc să vadă, desigur). De fapt, un iceberg imens de 300 de kilometri pătrați s- a detașat de ghețarul din Insula Pine , alarmând comunitatea științifică. Mark Drinkwater, expertul în Agenția Spațială Europeană (ESA) , a declarat:

Citește și VIDEO / Soldații americani și thailandezi beau sânge de șarpe într-o ceremonie bizară anuală

”Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că fluxul zilnic de date dezvăluie viteza dramatică cu care climatul schimbă fața Antarcticii. Daunele cauzate de încălzirea globală nu afectează numai mediul fizic și echilibrul climatic slab, ci și fauna locală. ”

Coloniile dense de pinguini pigoscelizi (tipici pentru regiunea Antarctică) au scăzut cu 77% în ultimii 50 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.