Pământul atinge punctul de neîntoarcere: cele 9 evenimente care ne duc la prăbușire

Planeta noastră se îndreaptă către un punct de neîntoarcere și dacă nu se iau măsuri urgente și drastice împotriva crizei climatice, civilizația noastră va fi în grav pericol.

Un grup de cercetători a făcut bilanțul situației și susține că schimbările aduse sistemelor terestre de mediu acum sunt ireversibile : suntem într-o stare de urgență planetară și multe zone ale Pământului vor fi nelocuite în curând. Echipa , condusa de Timothy Lenton, profesor de schimbările climatice și știința sistemului de pământ de la Universitatea din Exeter din sud – vestul Angliei, a identificat nouă evenimente interconectate , care ne duc la prăbușire.

 

Citește și Corpuri umane lăsate să se descompună și devorate de șobolani: scandal la centrul de studiu de la Universitatea din Paris

Acestea includ defrișarea în Amazon , reducerea gheții marine arctice, distrugerea recifelor de corali la scară largă, topirea capacelor de gheață din Groenlanda și Antarctica de Vest, dezghețarea permafrostului, destabilizarea pădurilor boreale și încetinirea curenți oceanici.

Acestea sunt evenimente vor avea un efect în cascadă asupra crizei climatice actuale . De exemplu, Arcticul se încălzește de cel puțin două ori mai repede decât media globală; topirea gheții marine arctice contribuie în continuare la această încălzire. La rândul său, creșterea temperaturii determină o dezghețare mai mare a permafrostului arctic, solul care rămâne în mod normal înghețat pe tot parcursul anului și care, atunci când este eliberat, eliberează dioxid de carbon și metan în atmosferă, alimentând în continuare încălzirea globală.

punct de neîntoarcere

Un adevărat cerc vicios care accelerează tot mai mult schimbările climatice .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.