Pălmuirea copiilor face mai mult rău decât bine. Scoția le interzice oficial prin lege

Pălmuirea copiilor face mai mult rău decât bine. Conform noilor reguli, chiar și copiii au acum aceeași protecție legislativă ca adulții împotriva agresiunii, după  schimbarea legii  făcută oficial astăzi, 7 noiembrie. Un cadru de reglementare care va intra în vigoare în cea mai nordică țară a Regatului Unit începând cu 2022.

Pălmuirea a fost mult timp considerată o „pedeapsă rezonabilă”. Mulți părinți justifică acest tip de pedeapsă prin faptul că și ei au fost pălmuiți în copilărie și susțin că nu le-a făcut rău. Dar este adevărat?

Recent, cercetătorii din Statele Unite au analizat peste 50 de ani de cercetări care au implicat peste 160.000 de copii, concluzionând că pălmuitul copiilor face de fapt mai mult rău decât bine. Cercetătorii au descoperit că pălmuirea „face opusul” de ceea ce adesea își doresc părinții și  rareori se traduce printr-o „ascultare” mai mare din partea copiilor.

Citește și În satul Rabbit Hash, un bulldog francez a fost ales primar

De asemenea, s-a demonstrat că copiii care sunt pălmuiți au mai multe șanse să prezinte niveluri mai ridicate de agresivitate și probleme de sănătate mintală pe măsură ce cresc ( studiul a fost publicat în Journal of Family Psychology ).

Dar acum această lege, care urmează exemplul multor alte țări (există deja 58 în lume care au interzis pedepsele corporale asupra copiilor) afirmă în mod clar că plesnirea nu ar trebui să facă parte din copilărie.

Un pas important pentru o lume în care drepturile copiilor sunt recunoscute. Educația fără pedeapsă este posibilă: trebuie doar să învățăm limba copiilor. Și acest lucru nu înseamnă deloc să nu stabilim limite și reguli, ba dimpotrivă …

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.