Pakistan, medicii bătuți brutal de poliție pentru că au protestat împotriva lipsei de echipament de protecție

În Pakistan, medicii din Balochistan, epicentrul virusului, au denunțat o situație „deplorabilă” în gestionarea epidemiei Coronavirus , care pur și simplu „nu poate fi tratată”. Iar poliția a reprimat brutal revoltele care au izbucnit din cauza condițiile de muncă din spitale. Un medic care a luat parte la un protest organizat  împotriva lipsei echipamentului individual de protecție, Amanullah, a spus potrivit The Guardian  că a fost „bătut și umilit” de poliție.

„La început, m-am gândit:„ Cum poate poliția să folosească violența împotriva celor care luptă în prima linie împotriva  Codiv-19, aceași poliție care zilele trecute ne-a mulțumit pentru cum gestionam situația de urgență? ”. Dar am greșit, am fost târâți pe stradă, aruncați în camioane ”, a spus medicul după ce a fost intervievat în secția de poliție unde a fost dus de agenți cu forța. Amanullah este doar unul dintre cei 60 de lucrători medicali arestați în noaptea de luni 6 și marți 7 aprilie, după protestul din Quetta.

Mai exact, ce face Covid-19 în organism și cum atacă plămânii VIDEO

În  spitalul unde lucrează, spune el, 16 medici au testat deja testați pozitiv pentru Covid-19. „Nu avem idee câți pacienți am infectat sau câți vor mai fi infectați, suntem sub stres, suntem traumatizați”, a continuat medicul. “De aceea am decis să protestăm și să cerem protecții: nu numai pentru noi înșine, ci pentru pacienți, pentru a salva mai multe vieți.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.