Pakistan, două fete de 16 și 18 ani au fost ucise de membrii familiei, după un videoclip lansat online

Două adolescente în vârstă de 16 și 18 ani au fost ucise de membrii familiei lor după ce au văzut un video „compromițător” care circula online. S-a întâmplat într-un sat îndepărtat din provincia Waziristan  din Pakistan . Tatăl unei victime și fratele celuilalt au fost arestați, însă poliția caută ceilalți  doi membri ai familiei care se presupune că sunt implicați în dubla crimă. Cele două fete au fost împușcate în cap, iar trupurile lor au fost îngropate în sat de alți membri ai familiei.

Mânia familiilor a fost provocată de imaginile dintr-un scurt video răspândit pe rețelele de socializare în care adolescentele erau în compania unui tânăr, într-un loc retras. Conform rapoartelor The Guardian , video-ul a fost înregistrat anul trecut dar pe net în urmă cu câteva săptămâni . Forțele de securitate caută o a treia fată care apare în videoclip pentru a se asigura că este încă în viață. În această zonă tribală, la granița cu Afganistanul, uciderea pentru apărarea onoarei familiei  este încă extrem de răspândită.

Trucul WhatsApp: iată cum puteți citi mesajele șterse

Mișcările și acțiunile femeilor sunt foarte limitate și de multe ori nu pot ieși din casă decât dacă sunt însoțite. Potrivit activiștilor, peste o mie de cazuri de „crime de onoare” se înregistrează în fiecare an. Până de curând, vinovații de aceste crime nu erau pedepsiți ci lăsați liberi după ce erau iertați de ceilalți membrii a familiei.  Acum însă se pedepsește cu închisoarea pe viață.

În septembrie anul trecut, trei bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață după ce au ucis trei femei din regiunea Kohistan: într-un videoclip din 2011, femeile au cântat și au bătut din palme mâinile la o nuntă. Corpurile lor nu au fost  găsite niciodată.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.