Pakistan: creștinii condamnați la moarte pentru un mesaj „blasfem”. Dar sunt analfabeți

Un cuplu de creștini analfabeți au fost acuzați de blasfemie și condamnați la moarte. Se întâmplă în Pakistan unde el Shafqat Emmanuel și ea Shagufta Kausar, se confruntă cu o pedeapsă cu moartea. Imamul local, Maulvi Mohammed Hussain, a raportat că bărbatul ar fi trimis un mesaj împotriva lui Muhammad, folosind telefonul mobil al soției sale în 2013.

Pe 8 aprilie, Înalta Curte Lahore va examina apelul lor, a comunicatat agenției Fides, avocatul catolic Khalil Tahir Sandhu, care a preluat apărarea celor doi inculpați, spunând că este „încrezător”. „Nu există dovezi clare împotriva celor doi. Cazul este în mod clar un artefact “, explică avocatul. Sms-urile incriminate, de fapt, au fost scrise în engleză, dar ambii inculpați care au patru copii, sunt săraci și analfabeți , nu pot scrie în urdă și cu atât mai puțin în engleză. “Procesul în fața instanței de fond a fost condiționat de presiunea islamistă”, notează avocatul.

Citește și Venezuela, în cădere liberă: femeile nevoite să-și abandoneze copiii

În prezent, 25 de creștini sunt în închisoare pentru blasfemie în Pakistan, dintre care 6 au fost condamnați la moarte. Toate victimele care, spune Sandhu, „sunt mai în siguranță în interiorul unei închisori decât în ​​afară, unde ar fi expuse răzbunării radicalilor islamici care ar dori să-i execute pe cei care sunt marcați ca blasfemeri chiar înainte de procesul care lei constată responsabilitatea”.

Legea blasfemiei din Pakistan a fost adesea în centrul dezbaterilor și criticată de asociațiile și politicienii care luptă pentru libertatea religioasă în țara musulmană. Nu numai pentru că prevede închisoare pe viață și, în unele cazuri, condamnarea la moarte pentru infracțiuni ușor de utilizat ca armă împotriva minorităților.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.