Pakistan, avionul prăbușit într-o zonă rezidențială: 107 persoane la bord, doar doi supraviețuitori VIDEO

Pakistan, avionul prăbușit într-o zonă rezidențială: 107 persoane la bord, doar doi supraviețuitori

”Mayday, Mayday, Mayday !”: Un apel disperat de ajutor înainte de tragedie. Acestea ar fi fost ultimele cuvinte la turnul de control al unui pilot al unui Airbus al Pakistanului , înainte de a cădea într-o zonă rezidențială din Karachi curmând viața a aproape toate cele 107 persoane de la bord și, se teme multe alte vittime prinse sub dărâmăturile caselor distruse în accident.

Trebuia să fie o zi de sărbătoare în Pakistan,  traficul aerian intern tocmai se redeschise după blocarea coronavirusului. Mulți se întorceau la familiile lor pentru a sărbători sfârșitul Ramadanului.   Cu câteva minute înainte de aterizare, comunicările s-au întrerupt . Aeronava „se apropia de pistă atunci când pilotul a indicat că are o problemă tehnică și a continuat să se ridice în altitudine”, a declarat șeful companiei, Arshad Malik. Cutia neagră a fost recuperată și va clarifica dinamica celor întâmplate, dar site-ul de monitorizare  liveatc.net a publicat care ar fi fost ultima conversație între pilot și turn: „Am pierdut două motoare”, ar fi spus el înainte pentru a lansa cererea repetată de ajutor dispărând de pe radar înainte de a cădea.

Lista cu cele mai grave accidente de avion soldate cu sute de morți

Impactul pe teren a avut loc într-un cartier dens populat la 3 kilometri de aeroport. „Un urlet imens, mult fum și foc, cel puțin patru clădiri s-au prăbușit”, una dintre mărturiile celor care au supraviețuit dezastrului. „Am părăsit moscheea când am văzut avionul înclinându-se într-o parte, era atât de jos încât pereții tremurau”, a spus un băiat de 14 ani , în timp ce mai multe videoclipuri arătau zeci de oameni care fugeau în panică.

Salvatorii și armata, care au izolat zona, s-au trezit în fața munților de resturi. Pe lângă victimele avionului, se teme că există zeci de alți morți în rândul locuitorilor cartierului care se aflau acasă la momentul accidentului,  la ora locală 14.45. Zeci de cadavre, au fost duși direct la morgă iar alte zeci de răniți au fost transportați la spitale  însă căutările continuă pentru a determina numărul exact de victime.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.