Pakistan, atac armat la Bursa de la Karachi: cel puțin 10 morți

Un grup de bărbați înarmați au luat cu asalt în această dimineață bursa din Karachi , cel mai mare oraș și capital financiar al Pakistanului . Cel puțin 10 persoane, inclusiv patru atacatori, și-au pierdut viața în timpul atacului. Potrivit poliției, celelalte victime sunt patru agenți de pază , un polițist și un civil . Grupul a intrat în atriul bursei trăgând focuri de armă  și aruncând grenade în camera principală unde aveau loc negocierile. Poliția a recuperat „arme automate moderne și explozive” la fața locului, au declarat autoritățile într-un comunicat.

Au băut dezinfectanți pe bază de metanol: trei decese și un caz de orbire în New Mexic

Bursa de valori Karachi este situată într-una dintre cele mai protejate zone ale orașului, în cartierul unde se află sediile principalelor bănci și instituții financiare care operează în Pakistan.

Atacul a fost revendicat pe Twitter de armata de eliberare Baloch , un grup separatist pakistanez cu sediul în Afganistan și se crede a fi o organizație teroristă de către autoritățile pakistaniene. Liderul BLA este Hyrbyair Marri și locuiește la Londra. Tweetul, eliminat de pe Twitter, a fost relansat pe Telegram de către organizație și preluat de mass-media locală.

“Brigada Majeed a Armatei de Eliberare Baloch a efectuat astăzi un atac sinucigaș la Bursa de Valori Karachi”, se arată în afirmație. “Luptătorii noștri se află în interiorul clădirii și au preluat controlul asupra zonei.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.