Pakistan a aprobat castrarea chimică a violatorilor

Pakistan a introdus noi legi care prevăd castrarea chimică a violatorilor. Premierul Imran Khan și guvernul său au aprobat măsura luna trecută, iar acum președintele Arif Alvi a semnat-o. Aceasta este o regulă care vine în urma protestelor publice puternice împotriva violenței sexuale din țară.

Castrarea chimică implică utilizarea medicamentelor pentru reducerea testosteronului și a fost utilizată pentru pedofili și în țări precum Indonezia și Polonia. Face parte dintr-o serie de măsuri care vor fi introduse în Pakistan pentru combaterea abuzurilor sexuale, inclusiv crearea unui registru național al infractorilor sexuali și protecția identității victimelor.

Această lege vine în urma revoltelor și protestelor care au izbucnit în toată țara în urma uni caz de violul în grup împotriva unei femei care a fost atacată și violată în fața copiilor ei în septembrie.

Citește și Oroare în Pakistan unde corpul unei fetițe de 5 ani a fost găsit la o groapă de gunoi: violată, ucisă și incendiată

Doi atacatori  au scos-o pe femeie din mașină cu forța. Victima rămăsese fără benzină în mașină și căuta ajutor pe marginea unei străzi pustii  din provincia de est a Punjabului. Atacatorii au violat-o sub ochii îngroziți a copiilor ei. Ambii bărbați au fost arestați ulterior.

Protestele au izbucnit după ce autoritățile au declarat că femeia este de vină, deoarece ar fi trebuit să călătorească pe un drum mai aglomerat și să  verifice benzina din mașină înainte de a pleca.

În Pakistan, violurile sunt în creștere: aproape 1.000 de femei sunt ucise în fiecare an în așa-numitele „crime de onoare” pentru că ar fi încălcat regulile conservatoare privind dragostea și căsătoria.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/pakistan-approves-chemical-castration-of-serial-rapists
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.