Pakistan, 629 de mirese fetițe sunt vândute în China pentru puțin peste 20 de mii de euro : ”O adevărată afacere”

În Pakistan, sute de fete creștine au fost vândute ca mirese în China și  tot mai mulți chinezi sunt dispuși să „cumpere” o soție străină. Potrivit Associated Press, poveștile despre abuz, violență și prostituție sunt ascunse în spatele căsătoriilor aranjate.

Muqadas Ashraf la doar 16 ani a fost vândută de părinții săi  unui bărbat chinez care venise în Pakistan în căutarea unei soții. După numai cinci luni, Muqadas s-a întors în țara natală. Este însărcinată și vrea să divorțeze de soțul ei  deoarece el este violent. Tânăra pakistaneză este una dintre sutele de fete de credință creștină care au devenit „miresele” chinezilor. În spatele acestor căsătorii sunt intermediarii lipsiți de scrupule și agenții de căsătorie false.

Traficul de persoane exploatează sărăcia micilor comunități creștine din Pakistan, una dintre cele mai defavorizate din țară. Potrivit Associated Press (AP), din iulie 2018 până în aprilie 2019, 629 de fete pakistaneze au fost căsătorite în China. Dar aceste căsătorii nu sunt deloc fericite și ascund abuzuri, violență și chiar prostituție .

Intermediarii își caută victimele în afara bisericilor, mai ales bisericilor evanghelice, uneori chiar cu complicitatea ecleziastilor. Iar părinții, pentru bani acceptă căsătoria fiicei lor minore cu un bărbat chinez necunoscut. Pentru intermediari este o cifră de afaceri foarte profitabilă, având în vedere că, după cum afirmă un investigator pakistanez, brokerii primesc între 4 și 10 milioane de rupii (între 23 și 58 de mii de euro) de la mire, în timp ce familia primește  aproximativ 200.000 de rupii. (puțin peste 1100 de euro).

Citește și Un bărbat din Nepal arestat pentru moartea unei femei în „coliba menstruației”

Părinții fetei, pentru a salva aparențele, spun că viitorul lor socru este un convertit creștin bogat. Pe de altă parte, realitatea este mult mai crudă, iar căsătoriile combinate sunt un adevărat iad. Odată intrate în China, departe de familie, fără să știe limba, deseori izolate în zone rurale îndepărtate, soțiile pakistaneze, unele dintre ele doar adolescente , ajung să sufere abuzuri și violențe de tot felul.

„Acesta este trafic de persoane”, a spus Ejaz Alam Augustine, Ministrul drepturilor omului și al minorităților în provincia pakistaneză Punjab. „Lăcomia este principalul motiv responsabil  pentru aceste căsătorii, deoarece majoritatea tinerelor sunt foarte sărace”. Augustin a acuzat, de asemenea, guvernul chinez și ambasada în Pakistan că ar fi închis ochii cu privire la acordarea de vize și alte documente.

Ministrul chinez de externe, la rândul său, a declarat că China aplică „toleranță zero” căsătoriilor transnaționale organizate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.