“Pacienții pozitivi la coronavirus pot transmite virusul timp de 5 săptămâni”

Potrivit unui nou studiu publicat de revista științifică The Lancet , pacienții pozitivi la Coronavirus mențin agentul patogen în tractul respirator până la 37 de zile. O persoană infectată cu Coronavirus ar putea rămâne infecțioasă și, prin urmare, ar putea transmite Covid-19 timp de aproximativ 5 săptămâni .

Rezultatele studiului au „implicații importante atât asupra procesului decizional de izolare a pacientului cu coronavirus pozitiv, cât și a ghidului pe durata tratamentului antiviral”, scrie Fei Zhou de la Academia Chineză de Științe Medicale împreună cu alți autori.

Până în prezent, perioada de izolare recomandată după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Dar dacă oamenii rămân contagiosi mult timp după ce simptomele lor au dispărut, pot să transmită în mod neștiut agentul patogen și după ce se întorc din carantină.

Citește și Toate pandemiile din istorie, înainte de Coronavirus

În comparație cu Sars, doar o treime din pacienț mai aveau încă virusul în tractul respirator după patru săptămâni. Oamenii de știință au studiat fișele medicale și datele de laborator ale 191 de pacienți Covid-19 pozitivi care au fost tratați la Spitalul Jinyintan și Spitalul Pulmonar Wuhan, dintre care 54 au murit în urma infecției.

Studiul, pe lângă observarea timpului de transmisie, a interceptat, de asemenea, principalii factori de risc care pot duce la moarte un pacient în urma infecției cu Coronavirus: sepsis, probleme legate de coagularea sângelui și patologii anterioare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.