Oxford, primele doze de vaccin au fost injectate voluntarilor

Primele doze de vaccin împotriva noului coronavirus au fost injectate ieri pe doi voluntari  la Oxford, în Marea Britanie, a relatat BBC.  În total, au fost reclutate 800 de persoane în mod voluntar pentru testul asupra noului vaccin dezvoltat de cercetătorii britanici. Jumătate dintre ei vor primi doza de vaccin anti-COVID, cealaltă jumătate doza unui alt vaccin împotriva meningitei, dar nu și împotriva noului coronavirus. Voluntarii nu vor fi conștienți cu ce vaccin a fost injectat.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au lucrat la dezvoltarea acestui vaccin trei luni. “Personal am un nivel ridicat de încredere în această lucrare”, a spus Sarah Gilbert, de la Institutul Jenner, care a condus cercetarea pre-clinică. “Desigur   trebuie să-l testăm și să obținem date pe un eșantion uman. Trebuie să dovedim că funcționează și împiedică oamenii să fie infectați, înainte de a-l putea folosi pe populație”. Ca procent, Gilbert a spus că este „80 la sută încrezător” că vaccinul funcționează.

Echipa, care a dezvoltat anterior un vaccin contra coronavirusului responsabil pentru Mers, a folosit o versiune slăbită a virusului de gripă la cimpanzeului, modificată astfel încât să poată crește la om. Odată verificată funcționarea vaccinului în primul grup de 800 de voluntari, se va trece la alți 5 mii în lunile următoare.

Philadelphia ca New York și Detroit: fotografiile șocante ale trupurilor transportate cu un pick-up

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.