Overshoot Day, Ziua Suprasolicitării: de azi omenirea este îndatorată Pământului

Este Ziua Suprasolicitării Pământului : din acest moment umanitatea are datorii oficiale față de Planetă pentru resursele sale naturale. Pandemia Covid a încetinit exploatarea resurselor biologice prin amânarea Zilei de depășire stabilită inițial pentru 29 iulie. Fructe și legume, carne și pește, apă, lemn, bumbac: între acum și sfârșitul anului vom consuma mai mult decât ceea ce ecosistemele naturale sunt capabile să regenereze și vom emite mai mult dioxid de carbon decât poate fi absorbit de oceane și păduri.

Față de anul 2019, așadar, ziua supraexploatării terestre ajunge cu trei săptămâni târziu, dar asta numai datorită opririi impuse de Covid. Conform Global Footprint Network, institutul internațional de cercetare care ține evidența utilizării resurselor naturale, umanitatea folosește în prezent cu 60% mai mult decât se poate reînnoi.

Noua profeție a lui Bill Gates: „Vor fi mult mai multe victime din cauza supraîncărcării sistemelor de sănătate”

Închiderea fabricilor, birourilor și magazinelor, combinată cu reduceri ale călătoriilor pentru turism și muncă, a avut un impact asupra emisiilor de carbon, care a scăzut cu 14,5%.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.