Ouăle fac rău ? Iată ce s-a descoperit în ultimul studiu

Oua fac bine? Potrivit unor experți, ouăle ar fi sănătoase, în ciuda conținutului ridicat de colesterol. Potrivit altora, ar putea fi periculoase.

Un nou studiu ar ajuta la elucidarea problemei.

Potrivit  New York Times, o nouă cercetare a examinat datele din șase studii prospective care implică aproximativ 30.000 de participanți. Analiza a constatat că, pentru fiecare suplimentar de 300 miligrame pe zi de colesterol în  dietă, există o creștere de 17% a riscului bolilor cardiovasculare și o creștere cu 18% a riscului de deces prematur. Un ou mare are aproximativ 185 de miligrame de colesterol, toate conținute în gălbenuș. Fiecare jumătate suplimentară de ou pe zi este asociată cu o creștere de 6% a riscului de boli cardiovasculare și o creștere cu 8% a riscului de deces timpuriu.

Rezultatele studiului sunt rezultatul observațiilor și nu pot stabili cauza și efectul.

În orice caz, potrivit cercetării, cu cât sunt consumate mai multe ouă, cu atât este mai mare riscul evenimentelor cardiovasculare, bolilor cardiace coronariene, accidentelor vasculare cerebrale, insuficienței cardiace și morții premature. Același lucru a fost valabil și pentru colesterolul dietetic: cu cât colesterolul este mai mare în dietă, cu atât este mai mare riscul bolilor. Rezultatele au fost publicate în JAMA.

Un profesor a realizat visul celor 26 de elevi ai săi! A strâns bani pentru a-i duce la cinema

Robert H. Eckel, profesor de medicină la Universitatea din Colorado, a scris un editorial care însoțește studiul.

Expertul a descris munca mult mai completă decât în ​​recenziile anterioare. Există date suficiente pentru a afirma cu putere că ouăle și consumul total de colesterol alimentar influențează în riscul bolilor cardiovasculare și, mai exact, riscul de mortalitate din orice cauzele “, a scris el.

”Acest studiu i-a în considerare calitatea generală a alimentației și se adaptează acesteia,” a declarat Norrina B. Allen, autor principal al noului studiu și profesor asociat de epidemiologie la Northwestern.

Congo, cea mai mare epidemie de rujeolă din lume: patru mii de morți, 90% copii

”Ne concentrăm asupra efectelor independent de ouă și a colesterolului alimentar. Acest studiu a găsit o asociere foarte coerentă. Dar ouăle au unele avantaje, aminoacizi și minerale. Scopul nostru este reducerea numărului de ouă, în special gălbenușului de ou, ca parte a unei alimentații sănătoase. Dar nu vrem ca oamenii să înțeleagă greșit și să nu ami consume  ouă. Acesta nu este mesajul potrivit. Sunt necesare studii viitoare pentru a înțelege de ce obținem rezultate mixte între persoane: trebuie să înțelegem dacă există persoane pentru care ouăle sunt periculoase și pentru altele nu ” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.